Grilla den perfekta burgaren

Som tidigare nämnt går det att grilla diverse olika mattyper. En av dessa är hamburgare, och dessa blir underbart goda om de grillas på rätt sätt. Det gäller nämligen att undvika att de blir torra och brända, för då smakar de, som det flesta känner till, inte det minsta gott. Vi ska därför i den här artikeln ta oss en titt på hur man bör går tillväga för att hamburgaren ska bli så god som möjligt.

Välj rätt kött

För en klassisk hamburgare bör man använda nötkött. För att denna ska bli så god som möjligt bör man använda sig av nymald nötfärs som dessutom inte får vara för mager. Man kan även välja att använda sig av annat kött än nötkött såsom fläsk, kyckling, lamm, eller en blandning av dessa. Det går också att komplettera med tillbehör som bacon. För att se till att burgarna blir saftiga bör man inte heller pressa ihop dem för hårt, utan försöka få dem till den form och storlek man vill genom att pressa så lite som möjligt på dem.

Pensla burgaren eller grillens galler

Det gäller att se till så att burgaren inte bränns fast i grillen. Förutom att se till att inte ha för hög värme så undviker man det här genom att pensla burgaren, gallret eller båda delarna med matolja. På så sätt minskar man risken för att de ska fastna i gallret och bli brända. Under själva grillningen bör man inte heller pressa burgarna mot grillen med stekspaden eftersom detta pressar ut all saft ur dem och gör dem torra och trista.

Ha rätt temperatur på grillen

Att inte ha för hög värme på grillen är som sagt var väldigt viktigt även det, detta för att undvika att man bränner burgaren. Dels bör man ha en sida av gallret som är något svalare genom så kallad indirekt grillning, vilket alltså innebär att man inte har någon glödande kol under gallret här. Man kan börja på den varma delen, men sedan flytta burgarna till den svalare för att se till så att de inte bränns. På så sätt försäkrar man sig på bästa möjliga sätt om att burgaren inte bränns eller blir för torr, utan istället bevarar sin saftighet.

Vegetariska burgare

Att prova vegetariska burgare kan även vara ett spännande och hälsosamt alternativ. Dessa kan tillexempel vara gjorda på pumpa, svamp, kikärtor eller haloumi, och för dessa gäller i stort sett samma principer som när man grillar övriga burgare. I stort sett gäller samma principer för alla sorters hamburgare som det gör för övriga råvaror vid grillning. För mer tips om detta rekommenderar vi att man tar sig en titt på våra tips om hur man blir grillmästare.