Tipsen som gör dig till grillmästare

För att bli grillmästare så måste man behärska en bred mängd områden. Det finns ju olika typer av kött att grilla, olika marinader att använda, olika grillar, samt en massa andra tips och tricks kring det hela. Vi ska här ta oss en lite närmare titt på några av dessa faktorer.

Vilken typ av grill ska man använda?

När det gäller vilken typ av grill som en person bör välja så varierar detta lite från fall till fall. Dels handlar det om vad man främst tänker grilla, hur ofta man tänker göra det, samt hur mycket pengar man är beredd att spendera på sin grill. Tänker man grilla väldigt sällan så är det ju till exempel onödigt att lägga ner jättedyra pengar på en grill.

Det finns i stort sett tre olika varianter av grillar att välja mellan, nämligen kolgrill, gasolgrill och elektronisk grill. För mer information om dessa, vänligen läs vår artikel om att välja rätt grill.

Ska vi rekommendera en grill så väljer vi kort och gott en variant kallad klotgrill. En klotgrill är en typ av kolgrill, och vi väljer denna eftersom den passar till så många olika typer av grillning, inte är alltför svår att använda, samt att vi tycker den ger godast resultat!

Marinader

Att använda rätt marinad kan vara A och O när det kommer till om en grillning blir lyckad eller inte. Här finns det ju en väldig mängd att välja mellan, och vilken man ska välja handlar ju om allt från personlig smak till vilken typ av kött man ska grilla. Det är helt enkelt bara att göra en Google sökning för att det ska dyka upp en stor mängd av tips på goda marinader.

Det vanligaste när det gäller att marinera kött till grillning är att man gör det innan grillningen. Detta kan sträcka sig från att man låter köttet ligga i marinaden i några timmar innan grillningen, till att man låter det ligga från och med dagen innan man ska grilla. Det gäller dock att torka bort en del av marinaden innan man lägger köttet på grillen, detta eftersom det annars kan leda till att marinaden droppar ner på glöden, börjar brinna och gör på så sätt gör att köttet blir bränt. Dock går det även att marinera köttet efter själva grillningen, något som blivit populärare på senaste tiden.

Grilla med rätt temperatur

Detta är en väldigt viktig faktor vid grillning, och det är till och med bättre att ha för låg temperatur än att ha för hög. För hög temperatur resulterar nämligen i att köttet kommer bli bränt, och att bränt kött varken är speciellt gott eller hälsosamt är något de flesta känner till. Det gäller därför att ha tålamod och låta grillningen ta sin tid om man vill ha bra resultat, och inse att det inte går att skynda på grillningen genom att använda högre värme eftersom det som sagt var bränner köttet. Ska man göra det så kan man lika gärna strunta i att grilla eftersom man då ändå inte kommer få bra resultat.